Populära Mikrolån
Nya Mikrolån

Mikrolån upp till 30.000 kr - Snabb utbetalning

Guide till Mikrolån

Vad är ett mikrolån?

Mikrolån är ett samlingsnamn på olika lån såsom smslån, snabblån, mikrokredit, telefonlån och korttidskrediter, alla med samma syfte, att erbjuda små lån med svar direkt och snabb utbetalning. Mikrolånet är ett väldigt omdiskuterat lånesätt. Det kan kännas lockande att ta ett lån utan det vanliga krånglet hos banken och kortsiktigt kan mikrolån vara en bra lösning på finansiella problem, med förutsättningen att man är noggrann med återbetalningen. Denna typ av lån kan lätt bli dyrt och det är viktigt att ha koll på vad lånet innebär. Här nedan går vi igenom några för- och nackdelar med mikrolån.

Hur mycket kan jag låna och hur länge?

Ett mikrolån är vanligen på summor från 1000 kr upp till 30 000 kr. Max beloppet varierar mellan olika aktörer. Idag finns det en kombination mellan mikrolån och privatlån som gör att du kan låna högre summor men med mikrolånets snabba utbetalning, höga ränta och korta återbetalningstid. Löptiden varierar men mellan 1 till 12 månader är vanligt.

Jämför mikrolån

I vår uppdaterade lista kan du snabbt och enkelt jämföra mikrolån. Låna billigare genom att jämföra räntor, kostnader och villkor för de flesta svenska mikrokrediter. När du hittat ett lån som passar dina krav kan du ansöka direkt på internet. Ofta får du besked direkt och snabb utbetalning inom någon timme.

mikrolån högkostnadskredit Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Fördelar med Mikrolån

 • Inga papper att fylla i
 • Snabb utbetalning
 • Bra för oväntade kostnader
 • Inga hårda krav
 • Ofta ingen UC(kreditupplysning)

Fördelarna med ett mikrolån är såklart att det går snabbt att få. Det kan gå så fort som 15-20 minuter efter att du lagt en låneförfrågan. Pengarna kommer på ditt konto samma dag eller dagen efter beroende på vilken bank du har. Det är alltså en bra lånemetod för oväntade kostnader såsom tandläkarbesök, veterinärkostnader eller bilköp. För det mesta kan man också låna utan UC vilket annars kan sänka din kreditvärdighet. Om du har betalningsanmärkningar kan du ändå få denna typ av lån eftersom det är ett mindre lån. Vissa långivare erbjuder nya kunder ett första räntefritt lån.

Jämför Mikrolån

Nackdelar med Mikrolån

 • Små belopp
 • Hög kostnad
 • Kort återbetalningstid
 • Inga hårda krav

Mikrolån är som sagt bra för oväntade kostnader men då det idag nästan är lika snabbt att skaffa ett privatlån kan det många gånger vara ett bättre alternativ. Med hög ränta och kort återbetalningstid kan det bli svårt att betala tillbaka om du inte är noggrann. Då återbetalningen är mycket kortare än ett vanligt privatlån är det lätt att slarva med en faktura och få lov att betala dyr dröjsmålsränta. Skulle du behöva förlänga lånet är det ofta hög kostnad och det är lätt att snabbt överstiga sin egen betalningsförmåga. Ett lån som skulle vara billigt kan i slutändan bli väldigt dyrt. Var noga med att räkna på vad slutsumman för lånet, räntor och övriga kostnader blir och se om du har råd med det. Tänk efter noga om du verkligen behöver låna pengar, eller om det går att undvika.

Måste du låna pengar?

Det finns vissa situationer då du inte ska ta ett mikrolån. Kan du svara ja på en eller flera av frågorna nedan så är nog inte denna kredit lösningen för dig.

 • Du kan inte betala tillbaka lånet månaden efter
 • Du har ett beroende (droger, spel, shopping etc.)
 • Du lånar för att betala för nöjen