Mikrolån

Låna pengar utan UC - Enkel ansökan online

Alla lån utan UC

Svårt att få lån?

Du har haft otur på sistone, och behöver låna pengar nu. Men du vet att du har samlat på dig några betalningsanmärkningar. Du har redan blivit nekad lån flera gånger. Alla dessa kreditupplysningar finns registrerade på dig. Du misstänker att det hela kommer att se väldigt mörkt ut för kreditgivaren. Du vill inte bli nekad lån igen. Du googlar “lån utan UC”. Det måste finnas någon annan utväg. Här är förklaringen.

Vad är en kreditupplysning?

En kreditupplysning kan liknas med ett CV för din personliga ekonomi. Det är en sammanställning över hur vardagen ser ut för dig när det gäller pengar. Uppgifterna i en kreditupplysning omfattar följande:

  • Personliga uppgifter som namn, adress, civilstånd och bokföring.
  • Inkomstuppgifter sedan två år tillbaka.
  • Kreditupplysningar som registrerats de senaste 12 månaderna.
  • Aktuella lån och krediter.
  • Betalningsanmärkningar.
  • Skulder hos Kronofogden.

Vad är en UC?

Det är många som förväxlar ordet “kreditupplysning” med akronymen “UC”. Se upp för detta misstag. Det är inte samma sak! UC står för UC AB, även kallat Upplysningscentralen. Det är Sveriges största kreditupplysningsföretag. UC AB ägs av SEB, Swedbank, Nordea, Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank och Danske Bank.

UC AB tillhandahåller information om svenska medborgares lån och skulder. Informationen har de samlat in från Skatteverket samt olika finansinstitut. Du har enligt lag rätt att veta exakt vilka uppgifter UC AB har registrerat på dig. Detta gör du genom att beställa ett årligt utdrag på din kreditupplysning. När UC AB tar en kreditupplysning på dig, kallas den i talspråk för “en UC”.

Jämför mikrolån som inte använder UC

Här kan du snabbt och enkelt jämföra mikrolån som inte använder UC när dom gör en kreditupplysning. Jämför räntor, kostnader och villkor för svenska mikrolån som inte använder sig av upplysningscentralen. När du hittat ett lån som passar dina krav kan du ansöka direkt på internet. Ofta får du besked direkt och snabb utbetalning inom någon timme.

mikrolån högkostnadskredit Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Det går inte att låna utan kreditupplysning

I Sverige är det olagligt för en långivare att bevilja ett lån utan att först ha gjort en bedömning av låntagarens kreditvärdighet. Banken måste veta att du kan betala tillbaka lånet utan att hamna i större svårigheter. Uppgifterna som finns i kreditupplysningen ger långivaren en bra bas. De utgår från denna för att avgöra hur återbetalningen kommer att se ut för dig.

Kreditupplysningen har även en annan funktion. Den används för att skydda kreditgivaren från onödiga risker och kreditförluster. Därför är det viktigt för alla parter att uppgifterna är korrekta.

Låna pengar utan UC

Efter denna förklaring är det enkelt att svara på frågan. Självklart går det att låna pengar utan UC! Det innebär att kreditupplysningen tas från ett annat kreditupplysningsbolag än UC AB. I Sverige finns det fyra stora kreditupplysningsföretag förutom UC AB. De är följande: Bisnode, Creditsafe, Decidas och Syna. De har alla samma funktion.

Fördelen med att låna pengar utan UC är att kreditupplysningen inte syns i UC:s register. I stället finns den hos det bolag som den bank du valt använder för sina upplysningar. Vill du låna pengar utan UC måste du först ta reda på vilka olika långivare som hämtar sina kreditupplysningar på annat håll. Upplysningsföretagen i Sverige delar inte sin information med varandra.

Kreditvärdigheten påverkas av kreditupplysningar

Långivare tittar på hur ofta du brukar använda kredit. De kanske lägger märke till att du samlat på dig flera kreditupplysningar på en kort tid. Då kan de se det som ett tecken på att du är lite slarvig med din personliga ekonomi. De kan tro att du gillar att handla på kredit lite för ofta. Eller att du blivit nekad lån många gånger av andra banker. Då frågar de sig förstås varför. Och många föredrar att ta det säkra för det osäkra och neka dig lånet.

Därför är det av yttersta vikt att du tar reda på allt du kan om den långivare du tänker ansöka hos innan du skickar in blanketten. Gör det du kan för att undvika att samla på dig flera kreditupplysningar. De sitter kvar i hela 12 månader.

kreditvärdig med kreditupplysning utan uc

Ett smart alternativ

Vill du maxa dina chanser att bli beviljad ett lån utan att samla på dig flera kreditupplysningar? Pröva att ansöka via en låneförmedlare. Så här fungerar det:

  • Du skickar in din ansökan till låneförmedlaren.
  • Låneförmedlaren tar endast en kreditupplysning på dig. Denna skickas till det tjogtal långivare som låneförmedlaren samarbetar med.
  • Bankerna får komma upp med var sitt erbjudande och skicka det till dig.
  • Du jämför erbjudanden och väljer det vars villkor låter bäst.

Din kreditvärdighet räddas av faktum att endast en upplysning registreras på dig. Är du intresserad av att låna pengar utan UC? Då kan ett alternativ vara att välja en låneförmedlare som samarbetar med någon av Sveriges andra fyra kreditupplysningsbolag. En annan fördel med denna metod är att långivarna ställs mot varandra för att tävla om dig som kund. På så sätt maxar du chanserna för att få en lägre ränta och bättre lånevillkor. Det gemensamma målet kommer alltid att vara att hjälpa dig fixa en stabil personlig ekonomi.